© belga

Verhaeghe excuseert zich voor bezoekje aan ref

Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, heeft zich maandag geëxcuseerd voor het feit dat hij zondag tijdens de rust van de wedstrijd tussen Club Brugge en Moeskroen-Péruwelz (3-0) scheidsrechter Christof Dierick in zijn kleedkamer ging opzoeken. “De voorzitter erkent dat dit in strijd is met het bondsreglement en wenst zich uitdrukkelijk te verontschuldigen”, luidt het in een mededeling op de website van Club Brugge.

Belga

Verhaeghe zou tijdens de rust naar de kleedkamers getrokken zijn om te peilen naar de zware blessure van Victor Vazquez. “De voorzitter wou zijn steun betuigen aan Victor, gezien de ernst van de feiten. Aansluitend ging hij langs bij de scheidsrechters om toelichting te geven bij de blessure.”

Moeskroen-trainer Fernando Da Cruz toonde zich na de wedstrijd verbolgen over het incident. “Een bestuurder heeft in de kleedkamer van de scheidsrechter niets te zoeken. Ik stel vast dat we in de tweede helft veel gele kaarten kregen en ook een ingebeelde strafschop moesten slikken. Ik stel me daar vragen bij.”

Als lid van het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond mocht Verhaeghe zonder officiële reden de kleedkamer van de scheidsrechter niet in. Het bondsparket kan om een sanctie vragen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer