© pli

Vijftig jobs op de helling bij Milcobel

In de vestiging van Milcobel in Kallo verdwijnen vijftig banen, waarvan allicht twintig naakte ontslagen. Dat bevestigen vakbonden en directie.

jati

Milcobel investeert momenteel 85 miljoen euro om haar melkpoederfabriek duurzaam en competitief te houden en de toekomst van de site in Kallo veilig te stellen. De oudste poedertoren wordt integraal vervangen door een grote nieuwe ‘sproeidroger’ en de andere twee torens krijgen een grondige update. Eind 2016 zal de nieuwe sproeitoren volledig operationeel zijn, tijdens de uitvoeringswerken blijven de bestaande activiteiten doorlopen.

Om die investering ‘maximaal te doen renderen’ en door de invoering van een volcontinu systeem, verdwijnen een vijftigtal arbeidsplaatsen. Na overleg met de vakbonden werd beslist om de inzet van tijdelijke en interimcontracten af te bouwen en een aantal mensen met pensioen te sturen, mogelijk zijn een twintigtal naakte ontslagen onvermijdbaar. “Er wordt een sociaal plan opgesteld,” reageert vakbondsman Eddy Gerlo (ABVV). “Belangrijk is dat er zo weinig mogelijk naakte ontslagen volgen.” Voor wie moet vertrekken, wordt outplacement voorzien, net als een billijke vertrekpremie rekening houdende met de anciënniteit, aldus nog de vakbond. Tijdens een referendum, waaraan dinsdag 82 procent van de werknemers deelnamen, besliste 71 procent akkoord te gaan met een nieuw innovatief systeem van ‘zelfroostering’. Het zou gaan om een primeur binnen de Belgische voedingsindustrie, de bedoeling is dat werknemers hun work-life balans beter op elkaar kunnen afstemmen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER