© Archiefbeeld

Schuldbemiddelaar licht jarenlang cliënten op

Het Antwerpse parket vervolgt ex-advocaat Dirk S. (48) uit Antwerpen voor gesjoemel als schuldbemiddelaar. De veertiger zou 44 gezinnen meer dan 200.000 euro afhandig hebben gemaakt. Hij riskeert twee jaar cel.

JBS

In een ellenlange rij boden de gedupeerden zich dinsdagochtend bij de voorzitter van de Antwerpse rechtbank aan om een schadevergoeding te eisen. Allemaal werden ze het slachtoffer van ex-advocaat Dirk S. (48) uit Antwerpen. Hij was door het gerecht als schuldbemiddelaar aangesteld, maar maakte schaamteloos misbruik van het vertrouwen van zijn cliënten. Jarenlang stal hij het geld van mensen die al in zware financiële problemen verkeerden.

Het Antwerpse parket begon in 2011 een onderzoek naar valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen. In totaal werden 44 dossiers van de schuldbemiddelaar uit de periode tussen 2003 en 2009 onder de loep genomen. De speurders stelden vast dat S. mensen met zware financiële problemen voor in totaal 211.000 euro had opgelicht.

De gedupeerden zijn woedend. “Dirk S. had een vertrouwenspersoon moeten zijn, maar in werkelijkheid is hij een fraudeur en een dief. Iemand die mensen die het al moeilijk hebben nog verder de afgrond induwt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER