1 / 3
thumbnail: null

Waasland-Beveren ziet Genk nog winnen in de blessuretijd (video)

Racing Genk heeft Waasland-Beveren met 0-1 geklopt op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League. Het scoorde diep in blessuretijd. Het maakte een onrecht uit de eerste helft goed, toen Genk een doelpunt onterecht afgekeurd zag. Genk is zo plots derde in het klassement.

maj

Bij de thuisploeg lagen de Montenegrijnse verdediger Mijusko Bojovic en de explosieve aanvaller Aboubakar Oumarou in de lappenmand. De Engelsman Jonny Rowell moest geschorst toekijken. Captain David Hubert kwam oog in oog te staan met zijn ex-ploeg

VIDEO. Bekijk de samenvatting

W.-Beveren

Genk

Bij Genk waren Kumordzi, Monrose, De Ceulaer en Hamalainen niet van de partij. Okriashvili was er ook niet bij. Die zit nog steeds in Georgië waar hij kampt met mentale problemen ten gevolge van aanpassingsproblemen. Hij wordt volgende week weer op de club verwacht.

Het was mede aan de lijnrechter te danken dat de wedstrijd bijna op 0-0 eindigde. Die zag Kabasele na zes minuten vanuit buitenspelpositie scoren en stak zijn vlag omhoog. Jammer genoeg voor de Genkenaar had de man met de vlag ongelijk. Zo’n vroeg doelpunt had de wedstrijd waarschijnlijk ook meer pit bezorgd, want beide ploegen maakten weinig klaar. De thuisploeg hield Genk vrij makkelijk af. Enkel in de slotseconden van de eerste helft was het bibberen voor de thuisfans. Cissé kon alleen op Coosemans af, maar miste.

De tweede helft bracht meer van hetzelfde: wel inzet, geen vernuft of doelpunten. Het was Baldé die het dichtst bij een doelpunt kwam, maar uitdoelman Köteles schudde een geweldige redding uit zijn vuisten. In die slotfase ging de thuisploeg steeds nadrukkelijker op zoek naar het winnende doelpunt, maar vergeefs.

Mboyo zette voor de bezoekers nog een aanval op, maar ook die bal weigerde tegen de touwen te gaan. Uiteindelijk was het tot in de laatste van drie minuten blessuretijd dat Kagé wel kon scoren.

Genk doet een goede zaak en is nu derde met negentien punten, evenveel als AA Gent. Waasland-Beveren blijft met elf punten maar twee punten voor het het nummer vijftien Cercle.