© BFM

Dan toch hulp voor gehandicapte Enora (5)

Onder het motto ‘Als het goed is, mag het ook gezegd worden’ laat Sofie Lenaerts uit Brasschaat weten dat de eerst geweigerde parkeerkaart en het incontinentieforfait voor haar dochtertje Enora (5), die een beperking heeft, nu plots toch in orde zijn.

kma

Enora Verreyt uit Brasschaat werd geboren met een open rug. Ze kan niet zelf naar het toilet gaan, maar moet gesondeerd worden en darmspoelingen krijgen. Haar mama Sofie Lenaerts vroeg een incontinentieforfait aan, maar de voorwaarden voor de tegemoetkoming waren onhaalbaar voor Enora.

Zo moest het meisje eerst een wachttijd van vier maanden doorlopen waarbij ze niet in het ziekenhuis opgenomen mocht worden. Omdat ze kort na haar geboorte een hersenvliesontsteking kreeg, heeft Enora last van epilepsie en belandt ze geregeld in het ziekenhuis. Op de koop toe, werd ook de aanvraag van een parkeerkaart voor gehandicapten geweigerd omdat Enora nog meer dan tien meter ver kan stappen.

Sofie Lenaerts liet zich niet afschepen. Ze getuigde begin deze maand in de media en startte de Facebookpagina ‘Ook deze mama heeft een missie’. “Ik weet niet of het komt door mijn getuigenis in de krant, maar plots is het forfait gestort en ook de parkeerkaart is nu in orde”, vertelt Sofie. “Positief nieuws dus. Intussen blijf ik wel verder strijden, want er zijn nog andere wantoestanden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER