© AFP

Braziliaan Pato trekt na Italië en Engeland nu naar Spanje

De Braziliaan Alexandre Pato verlaat Corinthians voor het Spaanse Villarreal. Dat meldde de Braziliaanse club dinsdag. Villarreal heeft de transfeer nog niet bevestigd. Volgens Spaanse media zal de 26-jarige spits een contract voor vier seizoenen tekenen bij de nummer vier uit de afgelopen Primera Division.

Naar verluidt betaalt Villarreal 3 miljoen euro voor de transfer. Daarvoor krijgt het zestig procent van de rechten in handen, de andere veertig heeft Pato zelf in zijn bezit. In 2013 legde Corinthians nog vijftien miljoen euro op tafel om Pato van AC Milaan over te nemen.

Pato deed in 2007 als 17-jarig wonderkind zijn intrede bij Milan. Van 2007 tot 2013 scoorde hij in 150 wedstrijden 63 doelpunten voor de Italiaanse topclub, maar de laatste twee seizoenen in Italië werd hij door veel blessureleed geplaagd. Bij Corinthians kon hij niet opnieuw met het succes aanknopen. Van februari 2014 tot december 2015 werd hij aan Sao Paulo uitgeleend en scoorde hij in 59 wedstrijden 24 keer. In januari van dit jaar volgde een uitleenbeurt aan Chelsea, waar hij van trainer Guus Hiddink slechts twee keer in actie mocht komen (één goal).

Voor Brazilië speelde Pato 27 interlands (10 goals). Zijn laatste optreden voor de Seleçao dateert wel al van oktober 2013.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal