Amanda Knox definitief vrijgesproken in moordzaak

Amanda Knox en haar ex-vriend Raffaele Sollecito zijn door het Italiaanse Hof van Cassatie vrijgesproken in de moordzaak rond de Britse vrouw Meredith Kercher. Daarmee komt er een definitief einde aan een lange rechtsprocedure. Knox keerde na een eerdere vrijspraak in 2011 terug naar de VS. Ze liet al weten "enorm opgelucht" te zijn door de vrijspraak.

In 2007 werd de Britse studente Meredith Kercher vermoord met tientallen messteken in een appartement in de Italiaanse stad Perugia. Knox en Sollecito hebben altijd volgehouden dat ze onschuldig zijn, ook al wezen er enkele bewijzen in hun richting.

In 2009 werden de twee veroordeeld tot een lange gevangenisstraf, maar twee jaar later werden ze in beroep vrijgesproken. In 2014 ging de saga verder, want dan volgde opnieuw een veroordeling. Nu, een jaar later, is er dus de definitieve vrijspraak door het Italiaanse Hof van Cassatie. Het Hof oordeelt dat er een gebrek aan bewijzen is.

Sinds de vrijspraak in 2011 woont Amanda Knox weer in de VS. Haar ex-vriend Sollicito woont nog steeds in Italië. Rudy Hermann Guede, de derde beschuldigde in de zaak, koos voor een snel proces. Hij werd veroordeeld tot 16 jaar in de gevangenis.

Meest gelezen