Voorzitter Pro League tevreden na ‘constructieve vergadering’

© BELGA

Vrijdagmiddag kwam de Raad van Bestuur van de Pro League, de belangenvereniging voor alle eersteklassevoetbalclubs, samen in de gebruikelijke maandelijkse vergadering. ‘Die verliep in een constructieve sfeer’, zei voorzitter Michel Dupont na afloop.

mio

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Op de vergadering werden de twee actuele onderwerpen aangesneden: de werkgroep tegen zware tackles en brutaliteiten op het veld (in het leven geroepen na de burgerlijke procedure van Standard tegen Bjorn Ruytinx en OH Leuven) en de stand van zaken in het televisiedossier.

‘Wat de werkgroep rond de zware tackles betreft: die is nog volop bezig met haar werk’, zegt voorzitter Dupont. ‘Er zijn ook vandaag weer constructieve gesprekken geweest.’

Onafhankelijk reviewteam

Vorige maand raakte al bekend dat de Pro League binnenkort onder meer gebruik wil gaan maken van een ‘onafhankelijk reviewteam’ om overtredingen op de Belgische velden op een systematische en consequente manier te bestraffen.

Ook het nieuwe televisiecontract stond geagendeerd. MP&Silva mag dan wel aangesteld zijn als adviseur en garant staan voor zo’n 70 miljoen euro per jaar, de strijd om de live-rechten voor uitzendingen in België is nog niet beslecht.

‘Wij zijn nog volop bezig met het uitschrijven van onze tender. Zolang we daarmee niet klaar zijn, zullen we dan ook weinig tot niet communiceren over het hele televisiegebeuren’, wilde Dupont kwijt. ‘We hebben vandaag wel de stand van zaken gepresenteerd aan de leden van de Raad van Bestuur.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen