© JAA

Chinees koppel neemt ‘Beste frituur van België’ over

Dat steeds meer Belgische frituren door Chinezen worden overgenomen, is bekend. Nu wappert zelfs aan De Brug, twee jaar geleden nog verkozen tot beste frituur van ons land, de Chinese vlag. Bij wijze van spreken, want Jin Liu en Wejing willen alles bij het oude laten en worden zelfs gecoacht door Veerle Fransen en Tom Van Mol, de vorige uitbaters.

Jan auman

Op een dag wandelde Jin Liu (32) de frituur binnen. Hij had gewerkt in een Chinees restaurant, runde een eigen frituur in Ruisbroek, maar had zijn zinnen gezet op De Brug, dat hij kende omdat hij enkele jaren in Wijnegem had gewoond en er in het huwelijksbootje was gestapt met Wejing (31). Hij deed Tom en Veerle een voorstel en na enkele maanden onderhandelen hapten die toe.

De overdracht dateert al van vorig jaar, maar gebeurde in stilte. De klanten hebben er tot nu nauwelijks wat van gemerkt, want Jin en Wejing namen de zes vaste personeelsleden van De Brug over, en ze doen nog graag beroep op de ervaring en knowhow van de beste frituristen van ons land.

“In De Brug is niks veranderd”, zegt Tom Van Mol. “De sauzen, het stoofvlees en de vidé worden hier nog elke dag even vers gemaakt als vroeger. We hebben de recepten uit onze kluis gehaald en aan onze opvolgers bezorgd. Sinds de overname komen we zelf elke woensdag frietjes eten en we kunnen bevestigen dat de smaak onveranderd is gebleven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER