© Belga

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ronde van Frankrijk 2015 twee dagen in België

De Ronde van Frankrijk van 2015 komt door België. Dat raakte eerder al bekend en woensdag meldde de krant La Dernière Heure dat de steden Hoei en Seraing bij de gelukkigen zouden horen. Officieel wordt het nieuws allemaal pas op 22 oktober, bij de officiële voorstelling van La Grande Boucle.

gjs

Eerder raakte al bekend dat Antwerpen een startplaats zou zijn van een rit en volgens La DH wordt er op maandag 6 juli 2015 de derde rit op gang geschoten richting Hoei, om de dag nadien vanuit Seraing wellicht te vertrekken en ons land te verlaten voor een onbekende bestemming in Frankrijk.

André Gillis, voorzitter van het provinciaal college van Luik, bevestigde woensdag dat de provincie Luik een aanvraag bij Tourorganisator ASO gedaan heeft om een aankomst en een startplaats in de Tour van 2015 te krijgen, maar spreekt zich niet uit over steden.

'Ik twijfel er niet aan dat we die krijgen. De provincie Luik heeft ervaring met de Tour de France en aangezien de Grand Départ bekend is (het Nederlandse Utrecht) weten we dat de Ronde door België moet', verklaarde hij. In 2012 was Luik nog de startplaats van de Tour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen