© EPA

John van den Brom over ontslag bij Anderlecht: ‘Zwarte bladzijde’

John van den Brom begon dinsdag aan zijn nieuwe taak als hoofdcoach van AZ. Voor de Nederlander is het zijn eerste opdracht sinds zijn ontslag bij Anderlecht in maart.

Een degradatie wil VdB het niet noemen. Nochtans werd hij met Anderlecht kampioen en speelde hij Champions League, terwijl AZ er niet in slaagde Europees voetbal te halen.

‘Ik wilde gewoon heel graag aan het werk, dus ik spreek liever niet over promotie of degradatie. Het is een nieuwe situatie en een nieuwe kans’, laat hij dinsdag optekenen.

De 47-jarige opvolger van Marco van Basten, die wel zijn assistent blijft, had eerder in het seizoen ook al gesproken met Heracles om daar trainer te worden. ‘Maar daar ontbrak het goede gevoel’, legt hij uit.

Van den Brom begint vol goede moed aan zijn taak bij AZ, waar hij voor twee jaar tekende. Hij geeft wel toe dat zijn ontslag bij de Belgische recordkampioen hem zwaar is gevallen.

‘Dat is wel een zwarte bladzijde voor mij. Niemand wil ontslagen worden. Ik heb eerst twee maanden afstand genomen van het voetbal, dat was een hele goede ‘move’. Daardoor kon ik weer dingen doen die ik normaal niet kon doen.’

Een doelstelling bij AZ wil hij niet vooropzetten. ‘Ik heb geen opdracht meegekregen. Bovendien ben ik pas één dag hier. Qua begroting is AZ de zesde club van Nederland, dus je zou zeggen dat we zesde moeten worden. Dat vind ik alleen geen doelstelling. Met een zesde plaats heb je niets.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal