© gva

Groendienst wint prijs op Groene Lente voor pesticidenvrije omgevingen

De groendienst van Laakdal nam opnieuw deel aan de Groene Lente, een wedstrijd van de Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) waarbij de beste Vlaamse groenrealisaties bekroond worden. De groendienst viel maar liefst 3 keer in de prijzen.Laakdal

Stefan Helsen

“Vooral in de categorie “Zonder is gezonder” scoorde onze gemeente erg goed”, zegt milieuschepen Benny Smets (sp.a). “In deze categorie worden projecten bekroond die een duurzaam en pesticidenvrij beheer vooropstellen. Door deze aanpak kunnen we het openbaar domein al sinds 2012 volledig pesticidenvrij onderhouden. We sleepten nog twee prijzen in de wacht met de aanleg van de tuin van het Sociaal Huis die laureaat werd en de herinrichting van sportcentrum De Vloed werd zelfs tweede in de wedstrijd!”

Laakdal viel ook nog in de prijzen voor het onderdeel ‘Gemeente in bloei’. “Wie tijdens de zomermaanden door Laakdal reed, kon niet om de vele bloemen heen”, aldus Smets. “Aan alle Laakdalse bruggen werden kleurrijke bloembakken gehangen en in de dorpscentra sierden bloemen in de nationale driekleur de verlichtingspalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER