Roeselare onderuit, Antwerpen wint in Champions League volleybal

© VDB

Na twee zeges heeft Roeselare donderdag een eerste nederlaag geleden in de Champions League volleybal voor mannenteams. Antwerpen won dan weer makkelijk van het Tsjechische Budejovice.

vml

Belgisch kampioen Roeselare ging met 3-1 onderuit bij het Roemeense Constanta. De setstanden waren 22-25, 25-14, 25-23 en 25-20.Het Italiaanse Piacenza en het Zwitserse Lugano spelen donderdagavond de tweede partij van de derde speeldag in groep A. Constanta gaat met 8 punten ongeslagen aan de leiding. Roeselare is met 5 punten tweede, Piacenza heeft er 2, Lugano 0.

Antwerpen won dan weer met duidelijk 3-0 cijfers: setstanden waren 25-20 25-14 en 25-16. Door deze zege houdt het zijn kansen op kwalificatie gaaf. In de andere wedstrijd in de groep boekte het Poolse Belchatow dinsdag al een een 0-3 zege bij het Oostenrijkse Inssbruck. Belchatow gaat met het maximum van 9 punten aan de leiding, voor Antwerp (6), Innsbruck (3) en Budejovice (0).

De zeven groepswinnaars en de beste zes nummers twee plaatsen zich voor de eerste ronde van de play-offs. Eén van die dertien mag als gastclub rechtstreeks naar de Final Four door. De overblijvende tweede en de beste drie derdes worden opgevist in de Challenge ronde van de CEV Cup.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen