© EPA

Real kroont zich tot beste club ter wereld

Real Madrid heeft zich in het Marokkaanse Marrakech tot beste club ter wereld gekroond. De Koninklijke won in de finale van het WK voor clubs met 2-0 van het Argentijnse San Lorenzo en kaapt zo deze eer voor de vierde keer weg.

Karim Benzema kreeg al in de tweede minuut een opgelegde kans. De Fransman kreeg zijn voet echter niet tegen een afgemeten voorzet van Cristiano Ronaldo. San Lorenzo kroop in een egelstelling en Real moest op zoek naar een opening. Maar onder andere een schot van Marcelo kon doelman Torrico niet verontrusten.

Na 37 minuten was het dan toch raak. Sergio Ramos opende de score voor Real. Perfecte voorzet van Toni Kroos en de verdediger kopte de bal staalhard tegen de netten: 1-0. Vlak na rust verdubbelde Gareth Bale de voorsprong. De Welshman trapte ogenschijnlijk te zwak op doel, maar Torrico liet de bal knullig onder zijn lichaam glijden: 2-0.

De Koninklijke was ontketend. Benzema trapte van ver richting doel en de bal ging maar net naast. Een minuut later was daar opnieuw Bale. Die probeerde Ronaldo te bereiken, maar zijn voorzet belandde op de dwarsligger. Na ruim een uur moest Iker Casillas zijn eerste bal pakken, tekenend voor het Spaanse overwicht. Real voetbalde de wedstrijd daarna rustig uit, ondanks nog een kopbalkans voor Ronaldo.

Real won het WK voor clubs eerder al in 1960, 1998 en 2002. Met deze vierde zege evenaart de Spaanse club het record.

WK voetbal voor clubs: Auckland City pakt derde plaats

© EPA

Het Nieuw-Zeelandse Auckland City heeft zaterdag op het WK voetbal voor clubs in het Marokkaanse Marrakesh de derde plaats veroverd. In de kleine finale haalden ze het in de strafschoppenreeks met 2-4 van het Mexicaanse Cruz Azul. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

In de finale neemt Champions League-winnaar Real Madrid het later op de avond (20u30) op tegen het Argentijnse San Lorenzo, een club uit de hoofdstad Buenos Aires.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal