Zo druk was het in Antwerpen tijdens kerstshopping

Door de kerstkoopjes was het vandaag in sommige delen van de stad zodanig druk dat er nauwelijks nog verkeer mogelijk is. De politie raadde aan om via het openbaar vervoer of met de fiets te gaan.Op sommige momenten werd zelfs de toegang naar het centrum voor auto’s afgesloten.

DVD

Het verkeer werd lokaal omgeleid, onder meer ter hoogte van de Nationale Bank en de Kasteelpleinstraat. De verkeerssituatie werd constant geëvalueerd om het verkeer al dan niet tijdelijk opnieuw open te stellen. De politie raadde bezoekers aan om gebruik te maken van park and rides en andere parkings buiten het centrum, om dan verder te gaan met het openbaar vervoer of met de fiets.

Onder meer de Nationalestraat, de Kammenstraat en de Bourlastraat werden afgesloten . 'Het vele verkeer dat een parkeerplaats zoekt maar er geen vindt, zorgt voor files die hun weerslag hebben op de Leien', zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. 'Onze mensen proberen daarom hier en daar toch voor beweging te zorgen. In de praktijk betekent dat dat er moet worden omgereden.'

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen