© Johnny De Saedeleer

Antwerp sluit jaar in eigen huis af met magere scoreloze draw

Antwerp heeft ook op de laatste speeldag van het jaar niet voor de tweede thuiszege van het seizoen kunnen zorgen. De Great Old was tegen Eendracht Aalst zeker voor de rust de betere ploeg, maar de kleine kansen leverden helemaal geen goals op. Deurne-Noord trekt zo de wintermercato in met dezelfde zorgen: scoren blijft een huizenhoog probleem. Versterking dringt zich dus wel degelijk zeker op.

Antwerpcoach Richard Stricker kon niet beschikken over de geblesseerde Vansteenkiste en Van den Bogaert. Martens keerde terug uit schorsing en stond gewoon weer in de basis. Carvalho Dos Santos verdween naar de bank. Di Lallo startte andermaal in de dug-out. Omolo was weer fit na zijn plotse afhaken voor het treffen in Leuven.

Antwerp startte het best en bleef veruit de betere ploeg in een saaie eerste helft, hoewel dat zo goed als geen echte kansen opleverde. Martens mikte wel een vrijetrap ver over, en de Great Old trachtte al snel met de combinatie voor de opening te zorgen, maar Güvenç en co. keerden telkens van een kale reis huiswaarts. Aalst liet het zich allemaal welgevallen en liet betijen, zonder zelf ook maar een keer dreigend uit de hoek te komen. Kortom: een sof van een eerste halfuur, zonder meer. Nadien moest Boeck wel bij de pinken zijn bij een vrijetrap van Shkodra, die voor zowat het enige wapenfeit van de bleke Ajuinen zorgde. Ook de ostentatief aanwezige De Roeck wilde zijn verjaardag wel met een goaltje opluisteren, maar de ancien van de Great Old ving telkens bot.

Meteen na de rust tikte Khiter de 1-0 binnen, maar de Fransman werd afgevlagd voor buitenspel. Owusu trof Van Den Noortgaete. Shkodra knalde laag naast de kooi van Boeckx. Weer Owusu liet de 1-0 van dichtbij liggen. Alleszins was het zo klaar als een klontje dat Deurne-Noord de volle buit thuis wilde houden. Iboma wilde forcing voeren, maar zijn inzending belandde in niemandsland. Antwerp speelde achterin echter ook met vuur, maar Aalst verzuimde de geboden ruimte te benutten. Owusu zag voor de elvendertigste keer de 1-0 vroegtijdig sterven. De ingevallen Tano schoot nog Van Den Noortgaete. De anders veel te bleke Dom was nog dicht bij de late winst. Ook andermaal Owusu miste weer eens.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL