Zuster Danielle: "Daders dwongen priester Jacques op de knieën en filmden hun actie"

© AFP

Een non wist te ontkomen tijdens de gijzeling in de kerk in het Franse Saint Etienne du Rouvray, vlakbij Rouen. Ze getuigt in Franse media wat haar is overkomen.

wverhaert

De gijzeling begon om iets voor tien uur. Toen vielen twee mannen gewapend met messen de kleine kerk binnen. Op dat moment was er een mis bezig. De twee sloten onmiddellijk de deuren en gijzelden de vier gelovigen, onder wie twee zusters, en de priester die de mis voorging. Een derde zuster kon ontsnappen en sloeg alarm.

Zuster Danielle kwam er zonder kleerscheuren van af. “Ze zijn heel bruusk binnengekomen”, vertelt ze aan Le Figaro. “Ze namen de ruimte in en praatten Arabisch. Ik heb een mes gezien. Alle aanwezigen in de kerk riepen tegen de daders dat ze niet beseften wat ze deden."

"De daders dwongen priester Jacques op de knieën. Toen hij weerstand bood, werden ze agressief. Ze hielden een preek aan het altaar en hebben die scène gefilmd. Toen ze agressief werden tegen de priester, ben ik weggeglipt. Ik weet niet of ze beseften dat ik gevlucht was.” Zuster Danielle hield vervolgens een auto tegen en sloeg alarm.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen