© BELGA

Thiam na eerste dag in Götzis zesde in zevenkamp

Meerkampster Nafissatou Thiam (RFCL) heeft zaterdag in de zevenkamp de eerste van twee dagen op de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis afgesloten op de zesde plaats. Zondag staan met het verspringen, het speerwerpen en de 800 meter nog drie discplines op het programma.

lgo

Thiam begon voortvarend aan de prestigieuze zevenkamp van Götzis door haar persoonlijke record op de 100 meter horden met dertien honderdsten te verbeteren. In 13.63 won ze haar reeks, goed voor de achttiende plaats van alle deelneemsters. In het hoogspringen, Thiams favoriete nummer, stelde ze teleur. De 21-jarige uit Namen liet 1m89 optekenen, waarna ze driemaal faalde op 1m92. Thiam sprong vorig weekend nog over 1m94, waarmee ze het olympisch minimum (1m93) realiseerde. Toch rukte onze landgenote op naar de vierde stek in het klassement.

Thiam nam na het kogelstoten (15m04) zelfs de leiding met 2.988 punten, maar zakte na het slotnummer van zaterdag nog terug naar de zesde plaats. Op de 200m liet ze een chrono van 25.09 noteren. Daarmee bracht ze na vier nummers haar puntentotaal op 3.867 punten, 53 punten achterstand op het schema voor haar Belgische record uit 2014.

De Canadese wereldkampioene indoor- en vicewereldkampioene outdoor Brianne Theisen-Eaton gaat met 3.972 punten voorlopig aan de leiding, gevolgd door de Britse Katerina Johnson-Thompson (3.932) en de Duitse Carolin Schäfer (3.922).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek