© BELGAIMAGE

Zweed Kim Källström stopt na het EK

Kim Källström hangt zijn schoenen na het EK in Frankrijk aan de haak. Dat maakte de 33-jarige middenvelder zaterdag bekend. Eerder meldden Zweedse kranten dat ook vedette Zlatan Ibrahimovic er na het EK mee ophoudt.

“Het is de juiste beslissing”, verklaarde Källström zaterdag in Zweedse media. “Het is mooi om op een groot toernooi als het EK afscheid te nemen. Ik ben blij dat ik mijn keuze gemaakt heb.” Källström maakte in 2001 zijn debuut voor ‘Blågult’ en speelde sindsdien 127 interlands. In clubverband verdedigde hij onder meer de kleuren van Rennes, Lyon en Spartak Moskou.

Eerder zaterdag stuurden verschillende Zweedse kranten het nieuws de wereld in dat ook Zlatan Ibrahimovic (112 caps, 62 goals) het na het EK voor bekeken houdt bij de Zweedse nationale ploeg. Voor alle duidelijkheid: officieel heeft ‘Ibra’ het nieuws nog niet bevestigd.

Op het EK is Zweden ingedeeld in een poule met Ierland (13 juni), Italië (17 juni) en België (22 juni). De partij in Nice tegen de Rode Duivels zou dus het afscheid van Källström en Ibrahimovic aan hun nationale ploeg kunnen betekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER EK 2016 Frankrijk