© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKENBERT DE DEKEN

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zware investering DAF biedt mogelijkheden voor ex-werknemers Bosal

DAF investeert 100 miljoen euro in een ultramoderne lakstraat voor haar cabinefabriek in Oevel (Westerlo). In de eerste helft van 2017 zullen de eerste cabines de nieuwe, 25.000 vierkante meter grote lakstraat verlaten. Wellicht kan een deel van de werknemers van het failliete Bosal uitkijken naar een baan bij DAF.

Marc HELSEN

Op de dag dat de Oevelse buizen- en uitlatenproducent Bosal failliet werd verklaard, kondigden de buren van DAF Trucks aan dat ze in het voorjaar van 2017 een gloednieuwe afdeling openen die moet toelaten het aantal geproduceerde cabines van de vrachtwagenfabriek op te drijven van de huidige 200 naar 300, een capaciteitsgroei met 50 procent.

DAF verwacht dat de vraag naar trucks in Europa de komende jaren verder zal groeien en heeft daarbij als doelstelling haar marktaandeel in de zware klasse van trucks uit te breiden naar 20 procent. Daarnaast wil DAF ook buiten Europa verder uitbreiden.

Om deze ambities voor de komende jaren te kunnen realiseren is de nieuwe lakstraat nodig. De zware investering biedt ook kansen voor de werknemers van Bosal die hun baan verliezen.

“Veel van de arbeiders daar zitten als lassers in zowat dezelfde branche als wij”, zegt de directie van DAF in Oevel. “Let wel, ze zullen geen voorrang krijgen als ze solliciteren, maar ze beschikken over een kennis die we hier kunnen gebruiken. In acht genomen dat het aantrekken van de truckmarkt zich doorzet, natuurlijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER