Agent en bewoner neergeschoten na inval in verkeerde huis

© AP

© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een politieagent is levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij een huis binnengevallen was in de Amerikaanse staat Alabama. Het verkeerde huis, zo bleek achteraf. De eigenaar van de woning raakte ook gewond en zijn hond werd doodgeschoten.

Guy Stevens

De politie van DeKalb County kreeg dinsdag een oproep binnen. Een verdacht persoon was een woning binnengedrongen, zo klonk het. Drie agenten trokken ernaartoe, maar kregen geen adres mee. Ze gingen naar het huis dat het meest overeen leek te komen met de uitleg van de persoon die de hulpdiensten gebeld had.

Aan de achterkant van de woning merkten ze dat de deur niet op slot was. Ze vielen daarop binnen en maakten zich kenbaar als politie. Hoe het dan tot een vuurgevecht kwam, is nog onduidelijk. Zeker is wel dat een agent en de eigenaar van het huis neergeschoten werden en dat een hond doodgeschoten werd. De agent werd in de zij geschoten en moest in kritieke toestand geopereerd worden in het ziekenhuis.

Pas daarna beseften ze de pijnlijke waarheid. ‘Het huis waar ze binnengevallen zijn, was niet de woning in kwestie’, zegt Cedric Alexander van de lokale politie. ‘Het is nog heel onduidelijk wat er gebeurd is. Waarom en wanneer schoten werden afgevuurd, hoe de agent en de bewoner gewond raakten: dat moeten we nog uitzoeken.’

‘Onze gedachten en gebeden gaan dan ook uit naar de bewoner van het huis’, zegt Alexander. ‘En we bidden ook voor de agent die levensgevaarlijk gewond raakte en enorm veel bloed verloor. We hopen dat ze allebei goed herstellen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen