© Mia Uydens

Man (60) in elkaar geslagen op kermis

Een vermaakuitstap op de kermis van Ranst eindigde voor de 60-jarige Ludo Van Dommelen uit Oud-Turnhout in het ziekenhuis. Twee onbekende jongeren sloegen de man in elkaar.

gvn

Ludo Van Dommelen en dorpsgenoot Mario Commissaris waren zondag naar de kermis in Ranst getrokken en hadden zich daar goed vermaakt. Toen de twee na middernacht naar huis gingen, droeg Ludo een paarse damessjaal die hij op de kermis had gekocht.

“Op weg naar de auto spraken twee jonge gasten mij aan”, zegt Ludo. “Ze wilden mijn sjaal hebben. Ik wees ze waar ze zo’n sjaal voor vijf euro konden kopen.”

Toen ging voor Ludo het licht uit. “Ik kreeg een klap van een van die gasten. Mogelijk hebben ze mij nog gestampt toen ik op de grond lag. Ze hadden me bewusteloos geslagen. De jongelui zijn gaan lopen en Mario heeft hen nog achternagezeten, maar is hen bij het kerkhof kwijtgespeeld.”

Ludo was fameus toegetakeld. Zijn hele gezicht lag open en ook zijn linkerhand was gewond. Enkele mensen die in de buurt waren, hebben zich over hem ontfermd tot de ambulance ter plaatse was. Ludo moest in het ziekenhuis van Deurne worden verzorgd.

“Het was donker op de plaats waar ik ben aangevallen. Toch hoop ik dat er getuigen zijn die de politie kunnen helpen om de daders te vatten”, zegt Ludo. “Zo’n zinloos geweld, daar kan ik niet bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER