Standard Fémina herpakt zich met monsterzege in Champions League

© © REPORTERS PRESSE AGENCY

Standard Fémina heeft donderdag in Kroatië de tweede wedstrijd van de kwalificatieronde voor de zestiende finales van de Women’s Champions League gewonnen. De Luikse vrouwen versloegen het Macedonische ZFK Dragon overtuigend met 11-0.

Bij de rust stond de forfaitscore (5-0) al op het bord. In de tweede helft diepte Standard Fémina de kloof verder uit en was er van een wedstrijd geen sprake meer.

Sanne Schoenmakers was met vijf doelpunten de grote uitblinker bij de Rouches (11., 18., 42., 58. en 80.). Zoë Van Eynde (5.), Davinia Vanmechelen (54. en 82), Sarah Wijnants (67.) en Julie Biesmans (74.) scoorden de overige goals. Dragon-doelvrouw Olgica Arsova maakte ook nog een eigen doelpunt (9.).

In de eerste wedstrijd gingen onze landgenoten onderuit tegen het Wit-Russische Minsk (1-3). Standard Fémina telt na twee matchen drie punten en staat daarmee op de derde plaats in de groep. Het duel tussen ZNK Osijek en Minsk, die beide aan kop staan met drie punten uit één match, wordt donderdagavond afgewerkt.

Zondag speelt Standard zijn volgende partij tegen ZNK Osijek.