Chelsea haalt nieuwe concurrent voor Courtois bij Dinamo Zagreb

© Chelsea

De Portugese doelman Eduardo heeft bij Chelsea zijn handtekening gezet onder een contract van een jaar. Dat heeft de Londense club donderdag bekendgemaakt. De 33-jarige Eduardo komt over van het Kroatische Dinamo Zagreb.

“Het was geen moeilijke beslissing om bij Chelsea te tekenen”, liet Eduardo in een eerste reactie weten op de website van ‘The Blues’. “Een kans om naar de Premier League te trekken en te spelen voor een grote club als Chelsea laat je niet liggen.”

Bij Chelsea zal de ervaren Portugees naast Asmir Begovic normaliter een back-up zijn voor Thibaut Courtois. Met Eden Hazard en Michy Batshuayi komt de keeper in Londen nog twee andere Rode Duivels tegen.

In het verleden verdedigde Eduardo onder meer de kleuren van Braga, Genoa en Istanboel Basaksehir. De afgelopen twee seizoenen stond hij tussen de palen bij Dinamo Zagreb, waarmee hij twee titels en de Kroatische beker won.

Afgelopen zomer kroonde Eduardo zich met Portugal op het EK in Frankrijk tot Europees kampioen. De nieuwe keeper van Chelsea bleef echter het hele toernooi op de bank.