Duitsland plaatst zich als eerste voor finale EK voor beloften na penaltythriller tegen Engeland

Duitsland heeft zich geplaatst voor de finale van het EK voor beloften (U21) in Polen. De Duitsers waren in hun halve finale te sterk voor Engeland na strafschoppen: 4-3. Na 120 minuten was de stand 2-2 dankzij goals van Baker en Abraham (Engeland) en Selke en Platte (Duitsland). In de andere halve finale neemt Spanje het vanavond op tegen Italië.

vtvn

De Three Lions gingen in Tychy op zoek naar hun derde Europese titel na 1982 en 1984 maar keken na een dik halfuur aan tegen een 0-1 achterstand. Davie Selke, volgend seizoen te zien bij Hertha BSC kreeg een uitstekende kopkans en miste niet. Leicester City-winger Demarai Gray maakte echter nog voor de rust langszij bij een corner.

Na de pauze kwam Engeland zelfs op voorsprong. Will Hughes snoepte de bal af van Bayern-aanwinst Serge Gnabry en Tammy Abraham zette de 2-1 op de tabellen. Engeland leek dan lang op tijd naar de finale maar invaller Felix Platte zorgde voor de 2-2 en verlengingen.

Daarin werd niet gescoord en dus kwamen er strafschoppen. Daarin was Die Mannschaft met 4-3 te sterk. Southampton-aanvaller Nathan Redmond miste de beslissende penalty voor de Engelsen. Duitsland gaat vrijdag op zoek naar zijn tweede Europese titel, na 2009.