© Hans Otten

Gemeentes dragen Kempens streekgevoel uit

Om de Kempense regio nog meer als een sterk merk naar buiten de (streek)grenzen te promoten, hebben negentien gemeentes het kwaliteitslabel Pure Kempen gekregen. Dat werd donderdag in Herentals uitgereikt.

Hans Otten

Als ruime regio tellen de Antwerpse Kempen 46 gemeentes en steden, goed voor 820.000 inwoners. Ter vergelijking: de stad Antwerpen telt 550.000 inwoners. “De parking is kortom groter dan ’t Stad”, grijnst Johny Geerinckx van Rurant. Toch zijn de Kempenaars veel te bescheiden om zich luid te doen gelden.

Rurant werkt al enkele jaren aan de branding of vermerking van de Kempen als regio waar op verschillende domeinen te genieten valt. Dat deed het door het kwaliteitslabel Pure Kempen uit te reiken aan ondernemers die via hoeve- en streekproducten, horeca of toerisme de typische Kempen op de kaart zetten en promoten.

Om als regio nog sterker te staan, breidt Rurant dat label nu ook uit naar lokale gemeentebesturen. Negentien van de 46 gemeentes ontvingen donderdag het label Pure Kempen. Vijftien ervan liggen in ons arrondissement: Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Hoogstraten, Kasterlee, Laakdal, Merksplas, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Turnhout, Vorselaar en Westerlo.

*******Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen ******

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER