© Ferrari

Fernando Alonso hakt knoop door: 'Ik blijf bij Ferrari'

Fernando Alonso heeft duidelijkheid gecreëerd over zijn toekomst, de Spanjaard blijft bij Ferrari.

F1journaal.be

De voorbije maanden waren er meermaals geruchten over een eventuele overstap van Ferrari naar een andere renstal. McLaren trachtte naar verluidt om een aanzienlijk bedrag te reserveren voor het loon van de Spanjaard, maar de renstal kan wat 2015 betreft alvast 'op haar kin kloppen'.

Fernando Alonso heeft tegenover Sky Sports immers laten weten dat hij bij Ferrari blijft en "zijn werk wil afmaken".

"Het is niet mijn intentie om van team te veranderen. Ik wil hier bij Ferrari winnen en het werk afmaken dat we enkele jaren geleden begonnen," zei de Spanjaard tijdens een interview met Sky Sports.

"Sinds de voorbije zomer zijn er heel wat speculaties geweest maar ik heb nooit laten blijken dat ik Ferrari wou verlaten, net als dat ik evenmin heb gezegd dat ik een ander team zou willen vervoegen. Er was heet wat speculatie, wat me niet heeft afgeleid maar het zorgde wel voor spanningen en stress. Je voelt je echter wel trots door het feit dat de beste teams interesse in jou tonen."

Gisteren dook nog het bericht op dat Alonso Ferrari zou kunnen verlaten door een clausule in zijn contract (Lees: “Alonso kan Ferrari verlaten door clausule in contract”), maar dat is de Spanjaard dus niet van plan.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1