© koen fasseur - van Beygaerden

Dertigtal jonge kunstenaars neemt intrek in Oude Beurs

De Oude Beurs in de Hofstraat, niet ver van de Grote Markt, beleeft na meer dan tien jaar leegstand een nieuwe jeugd. Meer dan dertig jonge kunstenaars krijgen er een atelier of repetitieruimte in het kader van het project GAST. Aan het einde van de zomer presenteren ze in de Oude Beurs een expo onder de noemer Stønd Leeg.

De Oude Beurs, een statig zestiende-eeuws beursgebouw in het hartje van de oude stad, is al jaren niet meer in gebruik. Fameus brengt daar nu verandering in. Met het project GAST heeft de organisatie een atelierwerking op poten gezet met meer dan dertig jongeren. In ruil voor de atelier- of repetitieruimte slaan de jonge kunstenaars de handen in elkaar voor een eigenzinnig toon­moment met een toepasselijk thema.

“Het project is geworteld in het idee om de prachtige Oude Beurs op een zinvolle manier te benutten. Het concept leegstand is actueel en zet mensen in beweging: buurtbewoners, passanten, vrijwilligers en artiesten. Onze expo Stønd Leeg zal losjes rond dat thema opgebouwd worden”, zegt Gideon ­Hakker, die de kunstenaars begeleidt.

Het publiek kan Stønd Leeg ontdekken van 25 tot 27 augustus en verder op 9 en 10 ­september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER