© NSP

Gemeente gaat voor speelstraten

Voor het eerst kan je in Wuustwezel ervoor kiezen tijdens de vakantie je straat tijdelijk in te richten als speelstraat.

Een speelstraat is een openbare weg, of een stukje ervan, dat tijdelijk en tijdens bepaalde uren wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs voor alle kinderen uit de buurt. Enkel bewoners van de straat of mensen die er een garage hebben, mogen er ‘stapvoets' doorheen rijden.

“Het gemeentebestuur van Wuustwezel vindt dat kinderen nog op straat moeten kunnen spelen. In een speelstraat kan dat zo veilig mogelijk”, zegt schepen van jeugd Kris Van Looveren (CD&V). “De inrichting van een speelstraat in de vakantie is wel de keuze van de bewoners van die straat. Hoe zij met hun speelstraat omgaan, welke speelinfrastructuur er geplaatst wordt, welke activiteiten er plaatsvinden is allemaal afhankelijk van de plaatselijke creativiteit en inzet.”

Een speelstraat op een vaste dag in de paas- en zomervakantie kan aangevraagd worden door minimaal twee verantwoordelijken die in de straat wonen. Zij moeten het akkoord hebben van het merendeel van de bewoners. Interesse? Raadpleeg dan het reglement met afspraken en voorwaarden via www.wuustwezel.be/jeugd en bezorg het aanvraagformulier terug aan de dienst vrije tijd in het gemeentehuis van Wuustwezel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER