Zweden wint het Eurovisiesongfestival, België knap vierde

Zweden heeft de 60ste editie van het Eurovisiesongfestival in Wenen gewonnen met ‘Heroes ‘ van Måns Zelmerlöw. België werd met Loïc Nottet knap vierde.

lla, doro

Het zag er lang naar uit dat de Russische Polina Gagarina met haar liedje ‘A Million Voices’ de prijs zou wegkapen. Maar Zweden trok een sprintje en won uiteindelijk overtuigend het Eurovisiesongfestival. Zelmerlöw, bekend van zijn deelname aan het Zweedse Idol en Let’s Dance, kwam eerder deze week in opspraak toen hij enkele controversiële uitspraken deed over homoseksualiteit.

Amper drie jaar na Loreen met ‘Euphoria’ wint Zweden opnieuw. Rusland werd tweede voor Italië. Ook Loïc Nottet bleef niet onopgemerkt. Van Frankrijk, Hongarije en Nederland kreeg hij twaalf punten. Hij behaalde daarmee een mooie vierde plaats. In de eerste halve finale werd Nottet zelfs tweede.

Ook Australië, dat voor de eerste en voorlopig laatste keer deelnam aan het Eurovisiesongfestival, behaalde een mooie score en werd vijfde. Opmerkelijk: gastland Oostenrijk, dat vorig jaar de zangwedstrijd won met Conchita Wurst, kreeg geen enkel punt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER