© Verkeerscentrum

Verkeersdrukte naar kust lost op, maar... aanhoudende problemen rond Antwerpen

Op de E40 Brussel-Oostende verloor je donderdagnamiddag nog slechts een half uur door de uittocht voor het hemelvaartweekend. De grootste drukte lijkt voorbij en ook de file door het ongeval in Loppem lost stilaan op, stelt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen houden de problemen rond Antwerpen echter wel aan.

De betonherstellingswerken aan de Antwerpse ring richting Nederland zijn afgerond, maar een ongeval met drie personenwagens in Borgerhout zorgt daar opnieuw voor lange wachttijden vanaf de Kennedytunnel.

Ook richting Gent en dus de kust is het donderdagnamiddag nog aanschuiven geblazen over een groot deel van de Antwerpse Ring. “Het is al de hele tijd het ene probleem na het andere”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Op het viaduct van Merksem staat bijvoorbeeld een defecte vrachtwagen op de pechstrook, maar men heeft daar ook de rechterrijstrook moeten afsluiten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER