© Bart Van den Langenbergh

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

81 sociale woningen verrijzen aan Eikenlaan

De gemeente Lille is met een nieuw woonproject aan de Eikenlaan in een klap 81 sociale woningen rijker. De eerste fase van de nieuwe woonbuurt met drie clusters van koop- en huurwoningen is in de loop van 2019 klaar.

Bart Van den Langenbergh

Het gemeentebestuur van Lille realiseert samen met de sociale woningmaatschappij De Ark en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) een nieuwe sociale woonbuurt op in totaal 3,6 hectare aan de Eikenlaan in Lille. De Ark heeft voor het project percelen grond kunnen aankopen van het OCMW van Herentals en van enkele privé-eigenaars. Een ontwerpbureau maakte hierover een stedenbouwkundige studie.

Het is de bedoeling dat aan de Eikenlaan in 2019 in totaal 81 woningen verschijnen verspreid over drie woonclusters. “Het gaat om een mix van huur- en koopwoningen”, vertelt Ann Van ­Mechelen (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening in Lille. “Onze gemeente heeft van de Vlaamse overheid een bindend sociaal objectief om tegen 2025 nog 144 sociale woningen te realiseren. Met dit project kunnen we hiervan in een klap 81 woningen installeren. We gaan hiervoor een lokaal toewijzingsreglement uitwerken met een grote voorrang voor mensen uit Lille."

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER