© Dick Demey

Nieuwe Antwerpaanvoerder Maxime Biset kan tij nog niet keren: “Het was duidelijk nog zoeken”

Na het matige 1-1 gelijkspel in Lommel is de eerste periodetitel definitief weg voor Antwerp. Geen eerste zege dus voor het nieuwe sportieve duo Bico en Gevaert, die Maxime Biset meteen benoemden tot nieuwe aanvoerder van de Great Old.

STIJN DRUANT

“Maxime is in vorm, dat heeft hij een hele heenronde lang al bewezen”, sprak David Gevaert na de match. “Die aanvoerdersband was daar het gevolg van.”

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Biset zelf bleef kalm onder zijn promotie tot kapitein. “Natuurlijk is dit een compliment, maar ook ik zal elke week moeten bevestigen. Die band op zich heb ik nooit nodig gehad om mijn ding te doen, dat zal nu niet anders zijn. Welke uitleg ik kreeg? Er is vanaf minuut één duidelijk over gecommuniceerd. Bico en Gevaert zien de rol van een aanvoerder iets anders en wilden daarom een andere persoonlijkheid. Wat dat juist inhoudt? Misschien ben ik iets communicatiever, iets expressiever en blijkbaar wilden ze die zaken wat meer zien. Maar op zich maakt het allemaal niet uit. Ik ben niet de enige die het reilen en zeilen binnen de groep gaat bepalen, er zijn nog jongens die hun duit in het zakje doen. Ik ga het niet alleen doen, al is het wel een eer.”

“Ik zal me ook niet anders gaan dragen. Mijn enige bijkomende rol is dat ik het meer zal mogen komen uitleggen (lacht). Dat kan goed werken, of net niet. Dat zijn de twee kanten van een aanvoerdersband, zeker.”

Biset kwam ook nog eens terug op de lamentabele prestatie van de Great Old in Lommel. Een

© BELGA

doelpunt tien minuten voor N’Diaye redde nog een punt voor Antwerp, maar goed was het opnieuw niet. “We creëerden veel te weinig. Al gold dat ook voor Lommel. Beide ploegen speelden erg georganiseerd. Erg veel valt er dan ook niet over te zeggen. Of we iets meer zenuwen hadden voor de eerste match onder Bico en Gevaert? Dat niet, maar we kregen wel nieuwe taken opgelegd, het was dus wel even zoeken.”

Gevaert omschreef de prestatie van Antwerp “erg matig”. Biset wou zo hard niet zijn. “Het was duidelijk nog zoeken. Als het niet meteen draait, valt er ook weinig te beleven. We zullen zeker enkele zaken op punt moeten zetten. Het positieve is dat we er tot de laatste minuut vol voor blijven gaan zijn. Dat we toch nog een punt uit de brand wisten te slepen, is een goed teken. Bovendien was het op een stilstaande fase (een kopbal van N’Diaye op corner van Remacle, red.), toch niet onbelangrijk. Ook dat moeten we meenemen naar onze thuiswedstrijden. Maar dat onze match in Lommel geen schoonheidsprijs verdient, is duidelijk.”

MEER OVER Royal Antwerp FC