© MVN

Adil El Arbi bij tieners: "Ga altijd voor je dromen"

In het Stedelijk lyceum Zuid vond dinsdag de eerste Crea Day plaats. Daarmee wil de school haar leerlingen laten kennismaken met kunst. Ook regisseur Adil El Arbi was van de partij om er te praten over zijn film Image.

PH

De Slimste Mens ter Wereld kwam daarna zelf langs om met de jongeren over de film te praten, samen met mederegisseur Bilall Fallah en acteur Nabil Mallat. Het drietal wist de aanwezige leerlingen moeiteloos op hun hand te krijgen.

“Het belangrijkste dat ik hier wil meegeven is dat je altijd voor je dromen moet gaan”, vertelt El Arbi. “Ik keek vroeger ook altijd bewonderend naar al die topacteurs, maar uiteindelijk zijn het maar mensen van vlees en bloed. Als zij dat kunnen, waarom ik dan niet, of jullie?” Ook acteur Nabil Mallat deed zijn duit in het zakje: “Het is een geweldige job, drarries, maar no easy money. Ik moest na lange draaidagen ook vaak nog een paar uur teksten lezen. Het is soms zwaar, maar soms moet je gewoon hard werken om iets te bereiken.”

De jongeren zijn duidelijk geïnspireerd en schuiven massaal aan voor handtekeningen en een groepsfoto met de filmmakers. “Kennen jullie NoMoBS?”, vraagt Nabil “Al wie geen gekke bek trekt is een shmetta!” Wat dat betekent zoekt u thuis nog maar eens op. Het leverde alleszins een prachtige foto op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER