Vier verdachten opgepakt voor reeks brandstichtingen in wagens

© ssj

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Sint-Pieters-Leeuw drie mannen van 21 en 19 en een jongere van 16 jaar opgepakt die verantwoordelijk worden geacht voor een reeks brandstichtingen in wagens in de regio Beersel en Halle. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

sdv

De voorbije maanden gingen in Beersel zes voertuigen in de vlammen op. Ook in Halle en in Sint-Pieters-Leeuw werd telkens een wagen in brand gestoken. Bij een gecoördineerde actie konden de politiediensten van de zones Beersel en Sint-Pieters-Leeuw afgelopen nacht drie meerderjarigen en één minderjarige op heterdaad betrappen, toen ze op het punt stonden een voertuig in brand te steken in Sint-Pieters-Leeuw.

'Het gaat om drie mannen van 21, 21 en 19 jaar en een jongen van 16 jaar, allen uit de nabije omgeving', zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. 'Voorlopig ontkennen ze elke betrokkenheid.'

De vier werden ter beschikking gesteld van het parket. Dat laat de meerderjarigen voorleiden bij de onderzoeksrechter met het oog op hun aanhouding voor opzettelijke brandstichting bij nacht. De minderjarige wordt voor de jeugdrechter gebracht en het parket vraagt de plaatsing in een gesloten instelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen