Zelfs ondergoed verboden op set van ‘Downton Abbey’

Sinds een promofoto van de Britse reeks ‘Downton Abbey’ de wereld ronding omwille van een historisch verkeerd flesje water op de achtergrond, zijn de makers van de serie als de dood om meer fouten te maken. Gevolg: de acteurs mogen zelfs geen ‘modern’ ondergoed meer aandoen.

tib

‘Downton Abbey’ speelt zich af in de jaren twintig. Lang voor de plastic waterflesjes, maar dat is niet het enige wat de acteurs en crew niet meer op de set mogen brengen. ‘Moderne horloges en juwelen zijn verboden op de set, net als modern ondergoed’, vertelt een van de acteurs aan de Britse krant ‘The Telegraph’. ‘Blijkbaar is men bang dat de kijker het ziet als we voorover buigen’.

Julian Fellowes, de maker van de serie, zegt niet op de hoogte te zijn van deze nieuwe maatregelen, maar verwachtte wel extra oplettendheid na de blunder met het waterflesje. De fans staan er namelijk om bekend elke mogelijke historische onjuistheid kritisch onder de loep te nemen. Fellowes is wel fan van de elegante manier waarop de fout werd rechtgezet: de volledige crew poseerde met een flesje water ten voordele van gezondheidsorganisatie ‘WaterAid’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen