© rr

© Joris Herregods

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gorilla Kiki opnieuw uit de groep gehaald

Precies twee maanden na de aanval van zilverrug Matadi op Kiki zijn de gorilla’s in de Antwerpse Zoo nog steeds op zoek naar rust in de groep. Op paasmaandag beet gorillaman Matadi de arm van Kiki aan flarden terwijl ze buiten bewustzijn was door een epilepsieaanval. Haar rechterarm moest geamputeerd worden, daarna volgde een lange revalidatie. Pas op 4 mei mocht ze weer bij de rest van de vrouwengroep. Matadi zit nog apart.

bl

De reünie was van korte duur, want niet veel later kreeg Kiki weer een epilepsieaanval. Dit keer ging vrouwtje Mambele Kiki te lijf. Dat was nooit eerder gebeurd, maar de verzorgers namen toch geen risico en haalden Kiki opnieuw uit de groep. Af en toe zit ze wel samen met Amahoro, haar beschermvrouw. Geregeld zit Kiki dus ook apart. Omdat haar wonde opnieuw open zou zijn, wordt gefluisterd.

“Nee, dat dachten we even, maar de wonde is mooi geheeld”, zegt Zoo-woordvoerder Ilse Segers. “Wel omdat de verzorgers zo in de gaten kunnen houden of Kiki haar medicijnen neemt. Daar doet ze de laatste tijd nogal moeilijk over. Maar verder trekt Kiki zich aardig uit de slag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER