© BELGA

Besnik Hasi: ‘Heb verontschuldigingen aangeboden aan Gillet’

Anderlecht-coach Besnik Hasi heeft maandag zijn verontschuldigingen aangeboden aan KV Mechelen-doelman Jean-François Gillet. Dat heeft hij laten weten op de website van paars-wit.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het sluitstuk van Malinwa had in de competitiewedstrijd van zondagavond tussen beide teams in het Constant Vanden Stockstadion (1-1) een glansprestatie op de mat gelegd door maar liefst drie strafschoppen van de Brusselaars uit zijn doel te ranselen. De Rode Duivel pareerde de elfmeters van Dennis Praet, Stefano Okaka en Youri Tielemans en had daarmee een enorm aandeel in het behaalde punt van KV Mechelen.

‘Als je drie strafschoppen mist tegen een keeper van - met alle respect - 1m20, dat kan niet’, had een gefrustreerde Hasi na het laatste fluitsignaal laten optekenen. Maandag bood de T1 van de Brusselaars zijn excuses aan voor zijn uitspraak. ‘Ik heb Jean-François gisteren niet willen kwetsen met mijn verklaring over zijn lengte’, verduidelijkte Hasi. ‘Integendeel. Jean-François keepte een formidabele wedstrijd en ik heb alleen maar respect voor hem. Hij is tenslotte een gewaardeerde international. Ik heb, op een moment van diepe ontgoocheling na de wedstrijd, willen uitleggen dat mijn spelers anders hadden moeten trappen. We hebben vanmorgen telefonisch contact gehad en heb mijn verontschuldigingen aangeboden’, klonk het.

MEER OVER KV Mechelen