© BELGA

De Persgroep haalt Humo en Story binnen

De Persgroep verwerft de titels Humo, Story, TeVe Blad en Vitaya. ‘Strategische keuzes’, klinkt het in een gezamenlijk persbericht van De Persgroep en Sanoma.

JoRo

De Persgroep was al het grootste mediabedrijf dat onder meer de dagbladen Het Laatste Nieuws, De Tijd en De Morgen en de tijdschriften Dag Allemaal, TV Familie en Joepie uitbrengt. Met de geplande overname komen daar binnenkort vier titels bij: de tijdschriften Story, Humo en TeVe Blad en het maandblad Vitaya bij.

De Persgroep neemt deze vier titels over van Sanoma “omdat ze goed aansluiten bij de nieuws- en entertainmentmedia die we al in huis hebben. We kennen die markt”, zegt Koen Verwee, CEO van DPP.

Vijfenzestig mensen maken mee de overstap van Sanoma naar De Persgroep. Over de overnameprijs wordt niet gecommuniceerd.

Vrouwen&Deco

De Belgische afdeling van Sanoma wil voortaan vooral de focus leggen op de domeinen Vrouwen en Home&Deco met sterke merken als Flair, Libelle en Feeling.

Story zal in ieder geval blijven bestaan, garandeert Koen Verwee, CEO van DPP. “Story heeft zijn eigen positie in de markt, en kan perfect naast Dag Allemaal blijven bestaan. Al weet je op de lange termijn natuurlijk nooit.” Hetzelfde geldt voor TeVe Blad. “Dit is een functioneel magazine waarvan we er nog geen in ons bezit hadden. Een ander type dan TV Familie”, aldus Verwee.

De Persgroep wil ook investeren in Humo. “De verkoop van Humo loopt al jaren terug. Maar het blijft een sterk merk met een interessante digitale activiteit. We willen daarin investeren om het merk multimediaal, op papier en digitaal, een stap vooruit te laten zetten”, zegt Verwee.

Het maandblad Vitaya wordt ook ingelijfd door De Persgroep.

Saneringen

De Persgroep-topman Christian Van Thillo liet vorig jaar verstaan dat bij een mogelijke overname van bepaalde merken van Sanoma “saneringen onvermijdelijk zijn”. Dat is voor Verwee nog niet aan de orde. Vijfenzestig werknemers -waarvan 57 voltijdse equivalenten- en de freelancers maken de overstap van Sanoma naar De Persgroep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER