Saudische prins gearresteerd nadat hij man aanviel

Koning Salman © AP

Een Saudische prins is gearresteerd nadat video’s waren opgedoken waarin onder meer te zien was hoe hij een chauffeur hardhandig aanpakte, tot bloedens toe.

edm

De aanhouding volgt op enkele videoclipjes die massaal gedeeld werden online. Daarin is onder meer te zien hoe een chauffeur wordt berispt omdat hij zich voor het huis van de prins had geparkeerd. Hij wordt bij de kraag gegrepen en krijgt verwijten naar het hoofd geslingerd, terwijl hij bloedt door een hoofdwonde. Een andere clip toont hoe de agressieve prins een geweer richt op een andere man.

De Saudische politie meldt dat koning Salman de aanhouding van prins Saud bin Musa’id beval voor mishandeling. Hij wil met de arrestatie aantonen dat geen enkele overtreding of geweldpleging ongestraft mag blijven en dat ‘afkomst, conditie of status er niets toe doet’. De koning maant zijn bevolking ook aan om waakzaam te blijven en machtsmisbruik te melden.

Eind vorig jaar werd nog een Saudische prins geëxecuteerd, omdat hij bij een ruzie een man had doodgeschoten. Het ging om prins Turki bin Saud al-Kabir, een van de duizenden leden van de Saudische koninklijke familie.