© BELGA

Edwin Botterman nieuwe topman Alken-Maes

De Belg Edwin Botterman start op 1 maart als nieuwe managing director van brouwerij Alken-Maes. Dat meldt de brouwerij dinsdag. Botterman volgt Erik van de Ven op, die sinds april 2013 het bedrijf leidt. Van de Ven keert terug naar moederbedrijf Heineken in Amsterdam.

Botterman bouwde een carrière uit binnen Heineken, waar hij sinds 2000 verschillende managementsposities bekleedde op La Réunion, in Centraal-Afrika en Roemenië. De afgelopen zes jaar was hij managing director bij de Italiaanse afdeling van Heineken.

De nieuwe topman “zal erop toezien dat Alken-Maes zijn runner-uppositie binnen de Belgische biermarkt verder strategisch blijft uitbouwen”. AB InBev is in België nog altijd de grootste speler.

De basis van die verdere uitbouw moet innovatie zijn. “De afgelopen drie jaar heeft Erik al sterk bewezen dat vernieuwing de sleutel tot succes is”, zegt Botterman in de mededeling van de brouwer. “Alken Maes is, dankzij innovaties als Maes Radler en de herlancering van Mort Subite en Maes Pils, als bedrijf flink gegroeid.” Botterman wil “met een sterke spirit” de komende jaren de biermarkt in binnen- en buitenland “blijven dynamiseren”.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER