© svh

32-jarige nieuwe voorzitster Vlaams Belang

Met Marie-Ann Baeten (32) heeft Vlaams Belang in Mechelen een nieuwe voorzitster . Frank Creyelman is wel opnieuw lijsttrekker in 2018.

Sven Van Haezendonck

Baeten woont nog maar twee jaar in de Dijlestad. Ze is afkomstig van Aalst en studeerde voor vertaler-tolk in Antwerpen. "Ik denk dat enkel het Vlaams Belangprogramma een wapen is tegen het verder oprukken van de islam in dit land. Het toelaten en pamperen van altijd meer vreemdelingen zet ons sociaal systeem op de helling. Ook in Mechelen zijn er te veel allochtonen", zegt ze.

Met Frank Creyelman is ook de eerste Mechelse lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. "We zetten honderd procent in op verjonging. We hebben een nieuwe afdelingsvoorzitter, een jonge vrouw. Ook VBJ leeft in Mechelen. Er staat dus een lichting Vlaams Belangers klaar om het roer over te nemen. De afdeling heeft mij expliciet gevraagd om de twee volgende verkiezingen nog voor mijn rekening te nemen", vertelt hij.

Frank Creyelman wil zelfs graag N-VA-mandatarissen overtuigen. "Ik verleen amnestie aan alle N-VA-leden die het niet meer zien zitten met die collaboratie. Zelfs aan de schepen van Intergratie, onverdoofde slachtpartijen, islamitische begraafplaatsen en andere festiviteiten. Als de N-VA schepen Marc Hendrickx niet meer moet en liever een minister in het strijdperk laat treden, dan is hij bij ons welkom."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER