© Jan Van der Perre

Schepen Marinower bezorgd over toekomst kinderen Tom College

Schepen Claude Marinower leeft mee met de bezorgde ouders en onderzoekt welke stappen de stad kan zetten. Hij wil zich inzetten om de getroffen kinderen elders naar school te laten gaan. Eerder raakte al bekend dat Tom College zijn erkenning als vrije basisschool verliest vanaf 31 augustus 2014.

STMA

Er heerst al langer een schaarste aan scholen in 2060 Antwerpen, en dat zal er met de verdwijning van Tom College niet beter op worden. Het inschrijvingsbeleid is dan wel het domein van de Vlaamse regering en bij uitbreiding het Lokaal Overlegplatform Antwerpen (LOP), toch wil Marinower niet wachten. Daarom heeft hij zijn kabinet de opdracht gegeven om, samen met het LOP, te onderzoeken welke stappen in dit dossier gezet kunnen worden.

Marinower raadt de getroffen ouders intussen aan om contact op te nemen met de Helpdesk (0800 62 185). Daar kunnen ze zich registreren en ze zullen gecontacteerd worden zodra er duidelijkheid is. De schepen betreurt dat een jong schoolinitiatief zijn erkenning zo snel verliest. Antwerpen kampt immers met een groot capaciteitstekort en de erkende schoolbesturen beschikken vaak niet meer over de financiële middelen om nog nieuwe scholen op te starten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER