© kma

© kma

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee dagen Waterdays Italian Style met vuurwerk in jachthaven Massenhoven

Wie zich aan de Italiaanse Rivièra wil wanen zonder 1.500 kilometer te hoeven rijden, moet dit weekend in de Massenhovense jachthaven zijn. Daar vinden de Waterdays Italian Style plaats.

Kristin Matthyssen

Vorig jaar organiseerden VVW-Kempen en Costa-Kempen Team op 1 mei voor het eerst Waterdays in en rond de jachthaven van Massenhoven, aan de Robert Orlentstraat naast bar-resto 't Boothuys. Daags tevoren had het nog gesneeuwd. Maar ondanks de kille temperaturen lokte het evenement nog vierhonderd geïnteresseerden. Om meer garantie op zon te hebben, verplaatste de organisatie het evenement dit jaar naar 27 en 28 mei. Een goede gok, want het belooft dit weekend prachtig weer te worden. En dat ineens voor twee dagen.

Vuurwerk

“We hebben het programma uitgebreid”, vertellen Alexander Adriaensens van VVW-Kempen en Philippe Geerts van DG Marine. “Er zijn tal van attracties en stands, zoals gratis jetskitesting, boottesting en paddle boards. Maar je kunt ook gewoon genieten van snelle wagens en motoren. Onze hoofdbedoeling blijft om een laagdrempelige introductie tot de watersport te creëren voor het grote publiek. Misschien dat ze hier anders niet zo makkelijk binnenstappen in de jachthaven, maar dit weekend kunnen ze ongedwongen kennismaken met alle facetten van watersportbeleving op het Albertkanaal. Zaterdagavond om 22u wordt er op de oever aan de overzijde van het Albertkanaal trouwens vuurwerk afgestoken.”

Omdat Alexander zelf een Italiaanse moeder uit Urbino heeft, staan de Waterdays ditmaal in het teken van Italië. “Er is een topkeuken met Italian food van Ruggeri uit Brasschaat en Schilde, er zijn Italiaanse wijn- én whiskyproeverijen en Italiaanse koffietjes.”

Ferrari

De jachthaven van Massenhoven krijgt sowieso een mondain kleedje door de aanwezigheid van Italiaanse snelle auto's en motoren. “FMA Ferrari, Maserati Antwerpen en Vespa Aprilia zijn aanwezig. Alfa Romeo stelt hier zondag de nieuwe Stelvio voor. Ook Red Bull en Skipiste Aspen hebben een stand.”

Zeker ook belangrijk is de voorstelling van de nieuwe vaarschool. “Je kunt hier in Massenhoven je vaarbewijs halen voor boten en jetski's. We gaan theorie- en praktijklessen geven. Massenhoven is trouwens de enige jachthaven in een jetskizone, met de zwaaikom van Oelegem vlakbij. Onze jachthaven telt 58 ligplaatsen voor boten en een zeer uitgebreid nieuw jetskiponton.”

Via DG Marine kunt je er ook boten charteren, van een boot voor grote groepen tot de kleine Wiphi voor familie-uitstappen.

Waterdays Italian Style, jachthaven, Robert Orlentstraat 1 in Massenhoven. Zaterdag 27 mei van 12 tot 22u (22u vuurwerk) en zondag 28 mei van 12 tot 18u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER