1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hoop om moordzaak Sarens op te lossen

Een afvaardiging van het Belgische gerecht is net terug uit Mexico en heeft er het moorddossier van Jan Sarens (59) kunnen inkijken. Ondanks de kritiek die er kwam op het onderzoek, keerden de speurders terug met een 'goed gevoel' en veel hoop dat de zaak toch nog opgelost geraakt.

jatimmermans

De Belgische zakenman van het internationaal gereputeerde kranenbedrijf Sarens, langs de A12 in Londerzeel, werd in februari van vorig jaar van dichtbij afgemaakt in het Mexicaanse Acapulco. Een kogel doorboorde zijn borstkas. De daders vertrokken zonder zijn auto, zonder zijn geld. Een afrekening. Maar in opdracht van wie? Er staan namen van mogelijke verdachten in het dossier zoals die van een gewezen zakenpartner. Maar tegen geen van hen zijn er harde bewijzen. Omdat de familie van Sarens het gevoel had dat het Mexicaanse gerecht weinig werk maakte van het onderzoek, richtte ze zich tot de minister van Justitie in ons land en tot het Belgische gerecht.

Het federaal parket nam de zaak in handen. Nadat er wat heen en weer werd gecorrespondeerd met justitie in Mexico, vertrok eind maart een rogatoire commissie met onder meer een federaal magistraat en speurders naar Acapulco. Ze kregen er inzage in het volledige dossier. De onderzoekers zijn nu terug. "We kunnen alleen maar tevreden zijn over de medewerking ter plaatse en hebben het gevoel dat er toch hard gewerkt is aan het onderzoek", klinkt het.

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen

THIERRY GOEMAN

Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER