© Dick Demey

Patro mist Debaty één speeldag door schorsing

Tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen moet zijn doelman Kevin Debaty één speeldag missen met een schorsing. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist. De schorsing gaat pas vanaf 4 september in, en dus is Debaty nog niet geschorst voor de wedstrijd van woensdagavond tegen Seraing.

Belga

Debaty zelf was ‘niet-verontschuldigd afwezig’ op de zitting van de Geschillencommissie. Hij moest verschijnen omwille van zijn rode kaart in de op 17 augustus gespeelde wedstrijd tegen Esperanza Pelt, in het kader van de vierde ronde van de Cofidis Cup. Patro won die partij met 1-2 na verlengingen, maar moest wel een rode kaart slikken voor doelman Debaty. Die kreeg rood bij een doelkans voor Pelt, dat daarna een strafschop mocht omzetten om 1-1 gelijk te maken.

De rode kaart krijgt nu dus nog een staartje, met één speeldag schorsing en 100 euro geldboete voor de 25-jarige Luikenaar. De schorsing gaat evenwel pas in vanaf 4 september, en dus moet Patro Eisden Maasmechelen zijn keeper nog niet missen in de wedstrijd van morgen/woensdag tegen Seraing United. Pas komende zaterdag (6 september) moet Debaty een match brommen. Patro speelt dan op verplaatsing tegen Tubeke.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer