© Photo News

Deze Hasseltse straten kunnen worden afgekoppeld van het elektriciteitsnet

“In Hasselt kunnen 360 gezinnen mogelijk betrokken geraken in een afkoppeling van elektriciteit.” Dat heeft burgemeester Hilde Claes gezegd.

DJ

“De betrokken straten zijn Bokrijkseweg, Bredestraat, Bruynebosstraat, Goorstraat, Hasseltse Beverzakstraat, Helwinningstraat, Kuilbergstraat, Schotelstraat, Vliegveldstraat, Zolderstraat en Zonhovenstraat. Allemaal straten die grenzen aan Zonhoven, Heusden-Zolder of Lummen en daardoor misschien in afkoppelingsgebied. Al moeten we er meteen bij zeggen dat de kans eerder klein is, want ze behoren tot schijf 2 en daarvoor is de kans op afkoppeling miniem.”

Energietips

“Om te voorkomen dat deze mensen afgekoppeld worden, zetten we de actie ‘Hasselt is solidair’ op. We vragen de Hasselaren om tussen 17 en 20 uur extra zuinig te zijn met stroom”, geeft schepen van Duurzaamheid Joost Venken aan. “We stellen voor dat er in die periode niet gewassen wordt en ook geen vaatwassers draaien. Daarnaast gaan we op zoek naar plezante energietips van Hasselaren zelf op de Facebookpagina van de stad.

Elke week belonen we iemand met LED-lampen en andere duurzame geschenken. De stad neemt ook maatregelen. Zo zijn er met Winterland afspraken gemaakt om op LED over te schakelen en de ijspiste overkappen waardoor de koelmachines veel minder hoeven te draaien. Zelf schakelen we de temperatuur in het zwembad één graadje lager en doven we tussen 17 en 20 uur het grote LED-bord op het Kolonel Dusartplein.”

Voor de Hasselaren die nog vragen hebben, is er een infovergadering rond energie gepland op donderdag 13 november om 19.30 uur in de refter van de Centrale Werkplaatsen op de Rode Berg. Graag inschrijven via 011/23.99.11.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer