Terreurverdachte Wenen bouwde testbom in Duitsland

© AFP

De terreurverdachte die vrijdag werd opgepakt in Wenen, heeft een testbom gebouwd in Duitsland. Dat heeft de zeventienjarige toegegeven in de verhoren, zo gaf de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Sobotka (ÖVP) dinsdag aan. Tijdens de huiszoekingen bij de tiener thuis troffen de speurder geen wapens of springstoffen aan.

De Oostenrijker van Albanese afkomst wordt ervan verdacht voor de nabije toekomst een aanslag tegen de Weense metro te hebben gepland. Op basis van zijn internetgegevens blijkt dat hij informatie heeft opgezocht over het maken van bommen en de benodigde materialen. Op basis van de gegevens concluderen de speurder ook dat er nu geen twijfel meer bestaat over zijn radicaal salafistische opvattingen.

Dat is ook het geval voor zijn vermoedelijke 21-jarige handlanger die zaterdag in de West-Duitse gemeente Neuss werd opgepakt. Volgens het parket in Düsseldorf werden ook bij hem geen wapens of explosieven aangetroffen. Zijn computer en gsm worden nog uitgelezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen