© AP

Coach Wim Fissette klopte Serena Williams al vier keer: “Ook Konta is niet kansloos”

Ook in de tweede week van de Australian Open is de Belgische aanwezigheid Down Under groot. David Goffin (ATP 11) bereikte in Melbourne voor de eerste keer de kwartfinales, zijn broer Simon zag Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 27) bij de laatste acht sneuvelen tegen Venus Williams (WTA 17) en Wim Fissette staat woensdag met de Britse Johanna Konta (WTA 9) tegenover Serena Williams (WTA 2).

“Ik ben erg tevreden dat Johanna nog in het toernooi zit”, bekende Fissette, die in 2011 met Kim Clijsters het toernooi won. “Vorig jaar bereikte Johanna hier de halve finales en dus zat er druk op om goed te presteren. Voor haar wedstrijd tegen Makarova had ik wat schrik, want na de uitschakeling van Andy Murray werden de Britse schijnwerpers op haar gericht. Ze heeft echter laten zien dat ze sterk in haar schoenen staat.”

Die mentale sterkte zal Konta goed kunnen gebruiken, want bij de laatste acht wacht woensdag niemand minder dan de Amerikaanse Serena Williams, zesvoudig toernooiwinnares in Melbourne en na de uitschakeling van ‘s werelds nummer een en titelverdedigster Angelique Kerber de topfavoriete voor de eindzege.

Maar met Fissette heeft Konta alvast een belangrijke troef in handen om de Amerikaanse te kunnen kloppen. De Limburgse coach wist immers met vier verschillende speelsters (Kim Clijsters, Sabine Lisicki, Simona Halep en Victoria Azarenka) de Amerikaanse een nederlaag toe te dienen.

“Ik ontken niet dat ik best wel fier ben over die statistiek”, gaf Fissette toe. “Maar Johanna heeft nog niet het niveau van Clijsters of Azarenka. Al is ze niet kansloos, want Serena is best kwetsbaar. Johanna moet zeker het terrein opgaan met de overtuiging dat ze kan winnen. Ze mag zich in het wedstrijdbegin zeker niet laten intimideren. Serena doet het altijd: ze zal harde ballen slagen om indruk te maken en roepen bij elk belangrijk punt.”

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Australian Open