© EPA

Duitsland maakt Davis Cup-selectie bekend voor confrontatie met België

Duitsland treedt begin februari in de Davis Cupontmoeting in Frankfurt tegen België aan met de broers Alexander (ATP 24) en Mischa Zverev (ATP 50), Philipp Kohlschreiber (ATP 33) en Jan-Lennard Struff (ATP 58). Kapitein Michael Kohlmann maakte de selectie dinsdag bekend.

Mischa Zverev zorgde op de Australian Open voor een stunt van formaat door in de vierde ronde Andy Murray (ATP 1) uit te schakelen. Daarna ging hij in de kwartfinales onderuit tegen Roger Federer.

Michael Kohlmann schat de Belgische Davis Cupploeg, met David Goffin (ATP 11) in principe als speerpunt, hoog in. “Twee jaar geleden bereikten ze de finale en ook nu zijn de spelers goed in vorm. David Goffin is nog in de running voor de titel op de Australian Open, Steve Darcis haalde er de derde ronde en Ruben Bemelmans won het Challengertoernooi in Koblenz.”

De duels in de eerste ronde van de Wereldgroep worden van 3 tot 5 februari afgewerkt. Bij winst speelt België in de kwartfinale (7-9 april) tegen titelhouder Argentinië of Italië.

Duitsland en België speelden al acht keer tegen elkaar in de Davis Cup, telkens trokken de Duitsers aan het langste eind. De laatste ontmoeting dateert van 2007. Toen werd het in Oostende in de kwartfinales van de Wereldgroep 2-3. Voor België speelden de broers Olivier en Christophe Rochus, Dick Norman en Kristof Vliegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Davis Cup